måndag 29 juli 2024

Rikslägret i Karlsborg del 1

På förmiddagen söndagen den 7 juli sken solen när vi körde in på lägerplatsen och anslöt husbilen till ett eluttag, som var reserverat för att jag behövde el till min CPAP. Eftersom vi varit på läger här både 2006 och 2018 känner vi väl till lägerplatsen på 'heden', som är ett gammalt militärt övningsområde vid Karlsborgs fästning. Karlsborgs kommun låter oss 1100 deltagare disponera sporthall och idrottsplaner. Runt 100 frivilliga funktionärer hade veckan innan monterat ett antal samlingstält med stolar och bord, organiserat campingplatsen med toalettvagnar, diskställ och dricksvattenuttag. På idrottsplatsen hade fotbolls- och volleybollplaner fixats. 
Vi tog en fika innan vi gick till Informationen där sonhustrun Karolina jobbade.Vi checkade in och fick lägergåvan - en liten ryggsäck - som bland annat innehöll det tryckta lägerprogrammet. Det finns också digitalt.
Ett A5-häfte med 52 sidor.
Eftersom lägerinvigningen redan klarats av på lördagskvällen inomhus på grund av regnet, så var det nu full fart på aktiviteterna. Till exempel 'historisk äventyrstur på Karlsborgs fästning', volleyboll, motionspass, riksmästerskap i orientering. På aktivitetscampen var det full rulle.
I mötestältet hade Frisksportens Ungdomsförbund sitt förbundsmöte och lite senare även Svenska Frisksportförbundet sitt möte. På eftermiddagen var det distrikts- och klubbträffar för att sätta ihop lag till veckans många tävlingar.
Under kvällens musikquiz var det fullsatt i mötestältet. Bland annat underhöll Sandra och Rasmus med sång.
*****
På måndagen deltog Marita i en utflykt till Tivedens nationalpark.
Det blev en lång vandring upp och ned bland bergen på en markerad led. Det regnade en hel del och det blev halt på stigarna.

Vid Stora Trehörningens strand. Karolina hade Bessie med.
På kvällen var det lägerbål. Det blev dock inget bål för det regnade. Däremot blev det underhållning i sporthallen.


På tisdagen följde Marita och jag med på en blomsterutflykt till naturreservatet Bölets ängar. Den flockblommiga växten spenört, som Karin håller i, är vanlig här.

Stenbär äts inte eftersom bärets frö är en hård fruktsten.
Någon har fått en bastardsvärmare i handen.

På eftermiddagen gick vi - dvs cyklade - Fotostigen, som är en gammal tradition. På en plansch finns 14 foton. Det gäller att hitta vilket foto som tagits utmed stigen på 12 stationer. Här var motivet en skarv i muren.

Stigen gick 5 km runt Vanäsudden där det fanns flera sevärdheter.
Detta är Vanäs fyr från 1892.


Den här gamla DC3-an står där Fallskärmsjägarskolan verkade under åren 1952 till 2008.

'Sjuka lekar' är en omtyckt tradition. Här är en lagtävling där det gäller att göra den finaste gräddtårtan på kortast tid. Ebba hör inget, Oskar   kan inte prata och Eliot (kusin till Ebba) ser inte. Och så är deras händer ihopbundna.


Slut på del 1








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar