fredag 26 juli 2024

Resan med husbilen till Frisksportarnas riksläger i Karlsborg

Av tradition brukar vi åka på frisksportarnas riksläger, som i år var förlagt till Karlsborg. Lägerinvigningen skulle ske på kvällen lördagen den 6 juli. Vid 11-tiden startade vi hemifrån med husbilen utrustad för åtminstone en 2-veckors tur. Vi hade emellertid bara kört en dryg kilometer när det 'small till' och började blåsa i bilen. Marita stannade vid vägkanten. Takrutan ovanför framsätena hade blåst bort och låg trasig på körbanan! Vilken tur att ingen bil träffades!!! Rutan var limmad och alltså ej öppningsbar. Förmodligen hade limmet torkat efter att ha fungerat i 14 år. Marita samlade ihop delarna som låg utspridda på vägen och la in i bilen. 
Vi åkte direkt och kastade delarna på återvinningen.Utan takruta!Vi körde hem och ställde husbilen på garageuppfarten. Eftersom det skulle bli regn senare under dagen så spände vi en presenning över hålet.
Vi drack en kopp kaffe medan vi funderade över situationen. Jag räknade kallt med att inte komma till lägret - åtminstone inte de närmaste dagarna. En ny ruta fixas inte så lätt en lördag i semestertid. Marita gav dock inte upp så lätt. Hon ringde och diskuterade med Mattias vilket resulterade i att vi åkte till Biltema, som just denna dag öppnade sin butik i Nyköping. Där köpte vi en plastskiva, stor nog att täcka hålet. Eftersom vi tyckte den var för tjock för att böjas så åkte vi också till en byggbutik där det fanns 1,5 mm tjocka skivor 50 cm breda. Vi köpte två stycken som kunde  överlappa varandra. Dessutom en kraftig tejp. På hemvägen hämtade vi Mårten, som skulle hjälpa oss.

Så här blev det!
Så kunde vi då komma iväg. Men vi skulle inte hinna fram till lägerplatsen innan incheckningen stängde kl 21. Vi stannade därför i trakten av Mariedamm där vi körde in på en liten skogsväg, där vi stannade för natten. Vi somnade medan regndropparna föll på biltaket. 

På morgonen den 7 juli hade det slutat regna när vi fortsatte resan till Karlsborg.


Precis som igår körde Marita inte fortare än 80 km/tim, så det inte skulle hända något med rutan.

SLUT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar