onsdag 15 maj 2013

Onsdagsaktiviteter

När snön har försvunnit och tjälen gått ur jorden och vårsolen värmer är det dags att ta fram boulekloten. Sedan flera år har jag på onsdageftermiddagarna spelat med Sjösa IF men fr o m i år har jag också börjat spela med SPF Rosenkälla på bouleplanerna vid Rosvalla på onsdag förmiddag. Eftersom spelplanerna har olika kvalitet blir det olika spel. Vi är uppåt 20 personer på varje plats.

På väg in till stan
Rutinerade Algot kastar ut sitt klot
Den här gången var Göran närmast lillen
På kvällen har Svärta Hembygdsförening torpvandring i trakten. Ett 30-tal medlemmar samlas vid Svärta kyrka för färd till en nyligen hittad torpgrund som ska få sin skylt. Vi vandrar sedan ett par km i det vackra vårvädret till Grindsätter, där ordföranden Kerstin Jonason berättar om torpets invånare.
Efter vandring tillbaka åker vid till gården Fället där Gun-Britt och Rune bor. Båda är nu pensionärer och ägnar mycket tid åt sin biodling. I den sköna kvällssolen tar vi fram kaffekorgen medan Rune berättar om hur det är att vara biodlare. Han kunde svara på alla våra frågor, så det blev nästan en biodlarkurs. Det blev kallt innan vi åkte hem nöjda med en givande kväll.

Svärta kyrka
Förväntansfulla torpvandrare

Ordförande Kerstin Jonason informerar om vandringen

Torpskylten sätts upp

Skylten förankras i betong
 Göran "kollar" arbetet


Vi vandrar vidare till Grindsätter
Kerstin berättar om vilka som bott i torpet
Resterna av skorstenen
Humle växer i den raserade jordkällaren
Marita vid den förvuxna fruktträdgården
Kvällskaffe och biodlarinformation















































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar