Tisdagen den 14 november var det som vanligt en vacker himmel över Medelhavet.
Guiden Poul hade inbjudit till tapaslunch i Benalmádena som vi anslöt till. Före avfärd samlades gruppen i lobbyn.
Vi gick upp till busshållplatsen och klev på lokalbussen till Benalmádena, varifrån vi fortsatte gå upp genom stan till
tapasbaren La Depensa Familiar.
Där fick vi prova vi tre olika viner till tre olika tapasrätter. Där var bl a 'specialgrisar? som betat i ekskogen, vilket skulle ge smak av ekollon.
Grisarna äter ekollon för att ge köttet
en speciell smak kallas Pata Negra. Jag kände inte den smaken.
Återresan gjorde vi på egen hand, efter att vi först gått åt fel håll när vi letade efter hållplatsen så vi fick se lite mer av grannorten. Vi hann sola på balkongen innan vi duschade och bytte om till middagen.
Hotellets matsal rymmer 480 gäster och det behövdes för häromdagen hade Albatros närmare 500 gäster i Torremolinos. För att ta hand om alla dessa jobbade drygt 20 reseledare.I vår middagsbuffé ingick ett glas vin (rött, rosé eller vitt) samt vatten.
Slut på del 8
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar