torsdag 21 november 2013

Kaffegängsträff

Under 3 dagar har kaffegänget träffats hos Leif och Elaine i Bestorp utanför Linköping. Sven kom från Luleå och jag med tåg från Nyköping. Eftersom vi inte träffats sedan Australienresan i mars tyckte alla att det var roligt att kolla på det alldeles nygjorda bildspelet som jag sammanställt av foton från resans första del: Singapore, Melbourne och bilfärden till Kangooro Island.

Leif, Sven och Göran
På tisdagen gjorde vi en dagsutflykt till Linköping. Vi besökte först studentbostäderna Flamman där vi träffades bodde åren 1965 till 1970.
Dagens huvudattraktion var emellertid Flygvapenmuséet i Malmslätt. Där fanns massor av flygplan från 1910 fram till våra dagars jetplan. Det blev en historisk resa om flygets utveckling i Sverige.

Thulin G sjöflygplan från 1916

Ö1 Tummelisa från 1920
Efter lunch flög vi JAS Gripen-simulatorn. Det var en häftig upplevelse. Utöver gasreglaget fanns styrspaken som bara behövde mycket små rörelser för att planet skulle göra en roll eller loop. Efter 20 minuters flygning över hela Östergötland lyckades jag landa utan att krascha. 



Piloten Göran

Vi avslutade med att besöka utställningen om DC 3-an som sköts ned av sovjetiskt jaktflyg och försvann i Österjöns vågor utanför Gotland 1976. Mycket intressant och gripande.
DC 3-ans nedslagsplats
Vrakdelar

På vägen tillbaka till Bestorp stannade vi till och vandrade genom Lektorshagen (nära Flamman) där vi beskådade en konstnärlig ljus- och ljudinstallation. Mycket effektfullt i novembermörkret.

Ljusfjäril
Ljus- och ljudinstallation
Onsdagen inleddes med biltur till Kvillinge kyrka nära Åby utanför Norrköping där vi placerade gravlyktor på Svantes och Gunnels gravar. Svante var en av drivkrafterna till att kaffegänget fortsatte att träffas efter studietiden.


Svantes gravsten, avled 14 mars 2009
Resten av dagen tillbringade på Norrköpings Visauliseringscentrum. Detta var en verkligt intressant anläggning där man fick vara aktiv och prova och utforska "utställningsobjekten".  Bilderna nedan ger en antydan om innehållet.  Men man måste åka dit och kolla själv.

Aktiv anatomilektion
Hjärnaktivitet vid addition

Därefter skildes vi åt och alla for hem efter en trevlig och givande träff.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar