söndag 17 november 2013

Kulturell vecka

Jag har varit ovanligt kulturell denna veckan.
Måndag som vanligt "kultis".
Tisdag eftermiddag med Aktiva seniorer föredrag av två pensionerade läkare om läkekonstens utveckling och framväxt i Sverige samt hur snabbt ny rön från Amerika före telefonens tid nådde oss i Sverige.
På kvällen berättade och visade förre rektorn på Nyköpings folkhögskola om sin senaste resa till Samarkand i Uzbekistan. Mycket intressant.
På torsdageftermiddagen var jag hos SPRF där en person visade bilder från sin resa med de Rosa bussarna i Sydamerika - Machu Piccho, Titicacasjön, vattenfallen Iguazu samt Rio de Janeiro. De senare var mest intressanta efter som vi varit där.
På torsdagkvällen berättade Herman Lindqvist om "När Finland var Sverige" i nästan 700 år. Detta känner inte så många till - varken i Finland eller Sverige. Fullsatt och mycket intressant.
På lördagen julmarknad i Taxinge och slutligen den stora finalen med Sound of Music på Culturum i Nyköping. Stor ensemble med många barn - alla var duktiga och musiken suverän.

På Glimmervägen fortsätter kommunen att gräva för den nya 17 km långa avloppsledningen (som ska vara klar 2017!). Vi ska anslutas. Just nu ett stort lerhål i vägen vid våra brevlådor.


Taxinge slott med julmarknad
Julmarknad på Taxinge utanför stallet
Gulaschsoppa i källarvalvsrestaurangen


Lergrop på Glimmervägen




















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar