lördag 19 mars 2016

Födelsedagsevent med CITO dvs skräpplockning

Lördag den 19 mars åkte Marita en 3,3 mils skridskorunda på bland annat Likstammen. Fina hårda isar samt nästan 3 km barmarkspromenad mellan sjöarna.
Jag åkte med Ecobear och Spårsyskonen till Katrineholm där Jorgo Boss fyllde 50 år, vilket han firade tillsammans med c:a 50 st geocachare. Platsen var Backavallen - Katrineholms idrottsplats - där vi skulle plocka skräp och lägga i säckar. Bland skräpet fanns 50 st PET-flaskor, som Jorgo Boss lagt ut. I varje flaska fanns ett papper med text, vilka skulle pusslas ihop så att texten kunde läsas. Då fick man fram koordinaterna till en utlagd geocache som deltagarna i samlad tropp gick för att logga. Det blev många FTF (First To Find). Åter till Backavallen bjöds vi på grillkorv med läsk. Många presenter fick också Jorgo, alla på temat rött som är hans signum. Många av deltagarna visade upp sina TB, dvs spårbara objekt, vilka vi kan logga hemma vid datorn.
När vi sjungit och hurrat för Jorgo splittrades gruppen.
Intensivt pusslande
Från Hallstahammar kom geocachare Jimmy.P, vars bil var en TG! Naturligtvis loggade jag den.
Loggan för en TB är en stiliserad skarabé
På hemvägen, då vi ibland stannade till för att ta en cache, gjorde vi en avstickare till Vrå stenåldersby, där vi fikade i solskenet.
Den största "hyddan"
Selfie i "hyddan"
Undrar hur mycket mjöl som under åren malts på denna handkvarn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar