måndag 20 mars 2023

Magik i Tystberga Bygdegård

 Det var många år sedan jag var på en 'trolleriföreställning' senast. När nu världsartisten Peter Åberg besökte Tystberga Bygdegård så åkte vi dit.
Peter Åberg, jonglör och magiker, visar med hjälp av olika trick och nummer vad minnet kan klara om man övar mycket och använder rätt typ av teknik. 

I detta bravurnummer håller han snurr på porslinstallrikarna samtidigt som han ska leta reda på två kort som plockats ur hans kortlek samt tala om vilka filmer som vann en Oscar ett antal olika år.
Medan han tänker mumlar han för sig själv när han 'går sin minnesrunda'. Här kommer några videosnuttar med speciella jongleringstrick:
Jonglering med 7 bollar
Med ljudande bollar

En av Peters mer kända trick är en jonglering, som utförs med rör stämda i olika toner. Samtidigt som han jonglerar med dem skapar han också musiken till tricket. Han har redan framfört den över 800 gånger och är den enda i världen som klarar det.

Jonglering med ringar
Jonglering med tillbehör

Den huvudsakligen ungdomliga publikens applåder vittnade om att föreställningen verkligen gillades!
Peter turnerar under våren i sydsverige så passa på och njut av hans skicklighet. Turneplanen finns på denna (långa) länk: https://bygdegardarna.se/var-verksamhet/kulturbygdsturne/24-kulturutovare/sodermanland-peter-aberg/?fbclid=IwAR0MumuaJWsEbkS2r9Q-U0QFK_Bsa2qdDT-v5CJAfTSHosfdfeKiEKV1UHw 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar