torsdag 19 mars 2015

Torsdagsaktiviteter.


På förmiddagen gick jag med en stavgångskompis en skogspromenad i vackert vårväder. Vi avslutade som vanligt med fika, denna gång på Svartnackaberget med utsikt över Sjösaviken. Där har någon ställt ut trädgårdsmöbler - vilket arbete att släpa upp dem genom skogen. 



Efter lunch hade jag och Björn en Powerpoint-presentation då vi berättade om Sörmlandsleden och Geocaching för föreningen Aktiva Seniorer. Vi har förberett oss under ett par månader och tycker att vi lyckades bra. Vi fick många frågor från intresserade åhörare att besvara. Roligt.

På kvällen åkte jag in till Nyköping igen för att vara med på årsmötet som Södra Sörmlands Industrihistoriska Förening hade på Kulturhuset Slottsvakten, där tidigare Nyköpings Konstmuseum huserat. Efter mötet berättade en man om NK-s Verkstäder som startade i Nyköping för c:a 110 år sedan. Där har tillverkats möbler och inredningar mm samt monterats amerikanska bilar - Chrysler och dessutom Skoda. Verksamheten upphörde 1973. Företaget hette ANA = Aktiebolaget Nyköpings Automobilfabrik (i slutet av 1930-talet). Det mesta revs senare och idag finns bara kontorsbyggnaden och NK-villan kvar. Mycket intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar