söndag 21 augusti 2016

Vi är kulturella

På Café Fåfängan spelade Nyköpings Stads Teater sin årliga Cabarevy. Årets version hette "På drift med trikålåren", med ordvitsar, myndighetshäckling och allmän underhållning. Vi startade med kaffe och goda våfflor innan föreställningen började.
Kenneth Brodin (i mitten) är både textförfattare och artist
På onsdagskvällen var det dags för "Kom Å se" (Filmer vid vattnet), som är en årligen återkommande minifilmfestival. Programmet upptar kortfilmer från 4 till 25 minuter vars innehåll spänner över vacker naturfilm till tankeväckande aktuella samhällsfrågor som t ex jämställdhet och generationsmotsättningar gjorda av prisbelönta och lokala filmare. Kvällen började med lite småregn men slutade med en fantastisk fullmåne.
Filmen "Umeår" visade danser på temat samernas åtta årstider
Nyköpingsån med fullmåne över Slottet
På slottsvallarna bjöds på lördagsmorgonen in till ett "Frukostevent" i geocachingens tecken. Man minglade och pratade geocaching och jag fick hjälp med att få igång en app på mobilen för att kunna hitta en speciell typ av geocachar som kallas Where I Go. Det påminner lite om Pokemon.
Värdarna för eventet hälsar de drygt 30 deltagarna välkomna
Frukost vid slottsmuren
Vi avslutade veckan med att åka på logdans ett par mil utanför Nyköping. Stämningen var på topp och härliga minnen från min ungdom kom fram. Orkestern spelade mest gillesdanser men också foxtrot och tango.
Orkestern med kontrabas, som gav härlig stuns till musiken
C:a 60 dansare från när och fjärran svängde sina lurviga på loggolvet. 
I arrangemanget ingick en härlig buffé, som avnjöts vid långbord i angränsande loge.
När vi kom tillbaka till danslogen efter kvällskaffet var det mörkt.
Stämmningsfullt att höra musiken strömma ut genom logdörren
Många tack till vår dansledare Eva som ordnat denna trevliga dansfest för andra året i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar