söndag 17 juni 2018

Söndagsutflykt till Nävekvarn

Vi åker till Nävekvarn för att gå en guidad historisk vandring genom det gamla brukssamhället bland annat känt för sina vedspisar.
Vi börjar dock med att försöka ta en speciellt typ av cache - kallad Wherigo. Uttalat "Where I go".
Man måste bland annat ha en speciell app.
Cachen heter "Trädvandring på Skäret". Skäret är ön som man når via en lång brygga och där det finns en så kallad "arboretumstig, dvs en vandringsstig med informationstavlor vi olika lövträd.
Man får utgångskoordinaterna och när man står precis på platsen säger visar appen en kompasspil och ett avstånd. När kommer fram till platsen ser man informationstavlan om trädet. Då dyker en fråga upp på skärmen  "Vad heter trädet på latin?" Svarar man rätt på frågan får en ny riktning och nytt avstånd. 
Där borta ligger Skäret.

Vi vandrar över bron
 
Björn med surfplattan.

Nu är det bara 2 m kvar och strax dyker frågan upp på skärmen. Visst är det märkligt!

Vi är framme vid första trädskylten - en vårtbjörk.
Vi besvarar frågan och går vidare.
Ett jättestort bok-träd med massor av gamla bokollon på marken,

Vi kommer ut till Bråviken.
   Efter kanske 10 trädstopp kommer vi fram till slutkoordinaterna där cachen ska finnas uppe i denna tall.
Marita klättrar upp för att försöka se burken, som är av en filmburks storlek. Tyvärr kan hon inte se den, men det har geocacharen som var här för en månad sedan inte heller gjort. Vi behöver klätterhjälp men det får bli en annan gång. Sån´t är livet!

Efter en smaklig lunch i hamnen i Nävekvarn börjar det regna och vi avstår från den historiska vandringen och åker hem. Till tröst tar vi tre vanliga enkla cachar utmed vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar