onsdag 14 augusti 2013

Afasikurs: dag 3 - onsdag

Åkte hemifrån tidigt på onsdagmorgonen för att förbereda tipspromenaden för Afasi-kursen. Vilken härlig morgon! Tipspromenaden i direkta närområdet fungerade bra.
Efter lunch krånglade vi oss in i minibussarna och åkte till Vagnhärad. Där bordade vi 2 st flottar (rullatorerna transportades i minibussarna till slutdestinationen) och lade ut från lilla bryggan och drev sedan med strömmen nedför Trosaån. Besättningen bestod av två man som med stänger/åror såg till att vi inte fastnade i strandbrinken utan höll oss i strömfåran. (För återtransporten fanns en liten utombordare på flotten.) Efter en knapp timme var det dags att ta fram kaffekorgen. Då sken solen fortfarande, men mörka moln tornade upp sig runt omkring och strax ökade vinden, åskan gick och regnet var över oss. Fram med regnkläder och paraplyer. På grund av motvinden tvingades vi använda utombordaren för att skyndsamt nå målet vid Kroka när Trosa lands kyrka. Vi hämtade minibussarna och for till Stensund för kvällsmat.
Det här var ett riktigt äventyr som deltagarna aldrig trott att de skulle få uppleva!

På kvällen var det lekafton med bland annat "Bokstavsleken" och jag läste dikter av Pälle Näver (pseudonym för Josef Högstedt). Jag försökte efter bästa förmåga med småländsk dialekt.
Trippelkorsning. Den är bron är ny eftersom den gamla samt c:a 30 villor rasade ned i ån 1997.

Allting går!

Första flotten startar



Jättebalsamin växte när ån

Fikadags

O regnet det bara öser ner ....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar