måndag 19 augusti 2013

Söndagsaktiviteter

Vi har blivit kräsna att bara paddla i härligt väder, så denna helg var vi lata. På lördagen besökte vi Svärta Hembygdsförenings höstmarknad på Högkärr (nära Sjösa). Vi handlade fräscha grönsaker och honung mm, fikade med goda vänner och kollade en fotoutställning om kulturbyggnader i Nyköping.
På söndagen besökte vi ett närbeläget Loppis där vi handlade bl a böcker av Vilhelm Moberg och Per-Anders Fogelström. Sedan hämtade vi Mårten och åkte till det lilla fiskeläget Hummelvik där det var en liten konstutställning. Mårten köpte en liten trevlig uggla i stengods. Eftersom det fanns en cache där så tog vi den och passade på att lämna ifrån oss det geocoin (MegaSika från Finland) som vi tog under en tidigare paddling i skärgården.
Har aldrig sett en sådan här laxfälla förut

Vi lägger geocoinet i cacheburken så det kan "vandra" vidare

Det här båtvraket har legat på land länge. Snart försvinner det i björkskogen


Mårten plockar fram en geocache i klippskrevan vid havet
Vi fortsatte till Nävekvarn för att bl a kolla Ulf Axéns fantastiska utställning av vasagubbar från Galärvarvet i Stockholm. Gubbarna var gjorda i furu och nästan i naturlig storlek. De påminner om Döderhultarns gubbar.


På kvällen var vi för 3:e gången på Musik i sommarkväll. Denna gång i Mariakapellet i Brandkärr i Nyköping. Många folk hade kommit för att lyssna till musik i Monica Zetterlunds anda. En mycket stämmningsfull kväll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar