torsdag 12 november 2020

Boule på Sjösa IP

På idrottsplatsen i Sjösa har vi spelat boule i många år, men aldrig förr ända in i november månad. Oftast slutade man i oktober och började då spela kort inomhus i stället. Men i år går det ju inte an att sitta inne och spela kort så då blir det boule utomhus. I går var vi 13 spelare trots kyligt och lite blåsigt väder. En del spelade med handskar på, vilket ger sämre precision i kastet. Vi spelade på två banor med två spelare i varje lag, med tre klot vardera. På den tredje banan spelade ett lag om tre spelare som använde två klot vardera, vilket inte är lika roligt, men alla som kommer ska vara med och spela. 

De ansvariga hade inte krattat banorna, så de var hårda så kloten rullade lätt. 
Det gäller att kasta sitt klot så nära den röda 'lillen' som möjligt. Det är tillåtet att knuffa bort motståndarlagets klot. När alla kastat sina klot ska man räkna poäng.  Laget som kommer närmast 'lillen' får 1 poäng för varje klot som ligger närmare lillen än motståndarlagets närmaste klot. 
Här fick Mårten till ett bra kast.

När alla var klara med första omgången fikade vi. Vi satt utomhus i lä på säkra avstånd från varandra. Då pratade vi bland annat om hur spelet gått. Roger hade blandat spelkorten igen, som användes för att lotta ihop lagen, och så spelade vi en andra omgång. Får se hur många vi kan bli nästa onsdag.
 
Årets sista bouleomgång blev den 25 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar