lördag 20 juli 2013

Fruntimmersveckan blev i år innehållsrik


Visor på Nynäs
På söndagen den 14 juli åkte Marita och jag med grannarna Marianne och Rainer till Visor på Nynäs. Vi uppskattade allra mest Eva Tjörnebo (Olrog- stipendiat 2013) & Viskompaniet. De har en härligt svängande och mustig repertoar. Vi har ju hört dom många gånger tidigare och alltid haft lika roligt. Dessutom spelade Inge på ett gammalt en-radigt dragspel, som jag sålt till honom för några år sedan.

Eva Tjörnebo & Viskompaniet


Till Carolinas familj i Rottne
Måndagen den 15 juli bilade vi till Rottne utanför Växjö för att hälsa på Carolina med familj. Som vanligt hade vi cyklar och kajak med. Det blev en kvällscykling i Rottne med Måns och Ebba som ciceroner till "badstenen".

Badstenen

Ebba som cirkusprinsessa
På tisdagen bilade vi till stallet där Carolina har "sin" häst Happy, som hon rider så ofta hon hinner och dessutom är skötare för. Vi övriga hade cyklar. Ebba och Måns var duktiga på sina cyklar. Det blev flera pauser bl a för att plocka blåbär vid vägkanten.


Därefter åkte vi till Skårtaryds narturreservat med gammal urskog. Självklart picnic-lunch i skogen.


På onsdagen red Carolina igen och Jesper fick möjlighet till sin årliga kompisträff på golfbanan. På kvällen gjorde vi Växjö och åt "kvällsmat" på Fyra krogar.


Torsdag: Marita och jag paddlade på Helgasjön och familjen cyklade med kompisfamilj i Gemla. Barnen klarade galant 1½ mil.
Alla var mycket nöjda med trevliga dagar tillsammans.



På fredagen åkte Marita och jag hem. I Aneby stannade vi till för att beskåda Stalpet - ett 18 m högt vattenfall - samt räkmackelunch. Stalp betyder stup.

Vi stannade till i Stjerneborg vid Pyramiden, som började byggas 1924 av Malte Liewen Stierngranat och blev hans och hans familjs gravmonument.
Se länken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Malte_Liewen_Stierngranat. Han var känd som mannen " ... som gjorde vad som föll honom in!"
 
Hela veckan hade vi fint sommarväder. Tack för det!

Söndag kväll åkte vi till Filmladan i Runtuna för den årliga filmfestivalen. Vi såg den franska filmen Mina eftermiddagar med Margueriette. Mycket bra.




Picnic


En jätteglad Carolina på Happy


Sporkapslar på björnmossa



Sommarutflykt



Saga ska åka rutschkana


Här gick det faktiskt att paddla igenom
Ängskovall


Ängskovall - röd variant



Vid Stalpet i Aneby


Malte Liewen Stierngranats gravpyramid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar