tisdag 13 juli 2021

Sydostleden på cykel del 1: 11 - 13 juli från Sjösa via Växjö till Tingsryd

Söndagen 11 juli skulle jag flytta husbilen så vi kunde fylla dricksvattentanken inför långsemestern i Skåne. Det var alldeles tyst när jag vred om startnyckeln. Med hjälp av grannen Olle började vi ladda batteriet. Det hjälpte inte, för batteriet var slut. Måndag morgon åkte jag in till stan och köpte ett nytt bilbatteri, som Olle efter mycket mekande lyckades få in på sin plats under förarstolen.Först vid 18-tiden kom vi iväg eftersom det var mycket bagage att stuva in. 
Efter 2½ timme tog vi fikapaus vid den fina Rosjön strax norr om Eksjö.Innan vi for vidare tog vi ett skönt dopp.Det var mörkt när vi kom fram till Rottne där vi skulle stå på Jespers garageuppfart under natten.

Vi hade blivit tillfrågade om vi ville följa med Jonas och hans familj och cykla på Sydostleden från Växjö till Simrishamn. Det ville vi gärna för vi mindes den trevliga turen på Banvallsleden från Halmstad till Karlshamn för ett par år sedan. Andrea hade planerat turen med lämpliga dagsetapper och boenden i stugor eller vandrarhem. Vi försökte hitta ställplatser/campingsplatser för husbilen i närheten. Upplägget blev detsamma. Jag och Marita turades om att köra husbilen och med appen Friend Locator kunde vi se var cyklisterna trampade. 

Klockan 10.00 på tisdagen träffade vi Jonas och hans familj på parkeringen vid Utvandrarnas Hus i Växjö. Här startade vi cyklingen. 
Vid Teleborgs slott blev det ett stopp för att kolla slottet.
Jag parkerade husbilen för att fotografera.
Vackra röda näckrosor utmed den gamla järnvägsbanken.
Vid Torsjön utanför Ingelsta tog vi lunchpaus. 
(Om du klickar på bilden så förstoras den)
Här parkerade jag husbilen och vi cyklade tillsammans.
Efter 53 km cykling kom vi till Tingsryds camping, där Jonas familj hyrt en stuga. Vi hade reserverat en plats för husbilen. 
Marita hämtade bilen.

På kvällen roade vi oss med trevlig äventyrsgolf.

En mycket lyckad start på vår 'cykelhemester' med Jonas familj  till Skåne.

Slut del 1











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar